Peter Ligthart (dirigent)

Peter Ligthart (1949) werd op 15-jarige leeftijd als jongste lid toegelaten tot het ‘Made’s Mannenkoor’ wat op dat moment al enige jaren onder leiding van zijn vader Marinus Ligthart stond. Hij werd bij de 2e bassen geplaatst. Na een onderbreking van ongeveer 3 jaar wegens studie en werk elders, keerde hij terug naar Made en sloot zich opnieuw aan bij het ‘Made’s Mannenkoor’.

Zijn pianostudie kwam het mannenkoor zeer van pas en zo werd hij vaste begeleider van het koor en enkele jaren later repetitor. In 1987 kreeg hij van vader Marinus Ligthart en tevens op verzoek van het bestuur, het dirigeerstokje overgedragen.

Op dat moment was hij al als dirigent werkzaam bij ‘Scampolo gemengd koor’ te Tilburg en een jaar later kwamen er het ‘Mannenkoor & Vrouwenkoor De Verenigde Zangers’ te Werkendam bij. Enige jaren later droeg vader Marinus ook het dirigeerstokje van ‘Vrouwenkoor Amor Musae’ uit Made over aan hem.

Menigmaal werd hij gevraagd zitting te nemen in de jury van landelijke concoursen.

Alle onder zijn leiding zingende koren zingen in -v.w.b. klassering nationale en internationale zangconcoursen- de hoogste afdelingen en oogst(t)en daar veel succes. Het recente verleden kenmerkt zich door meer accent op het uitbouwen van repertoire, met de nodige ruimte voor russische koormuziek en grotere (gezamenlijke) projecten, veelal met ‘Vrouwenkoor Amor Musae’. Het Weinachts Oratorium van Müller, de Matthäus Passion van Bach, Requiem van Fauré  ,rom the Bavarian Highlands van Edward Elgar, diverse schouwburgoptredens, etc. en enkele CD’s zijn daar aardige voorbeelden van.

René van Assche (pianist)

René ontdekte tijdens zijn pianostudie aan het Rotterdams Conservatorium zijn plezier in begeleiden van solisten, en inmiddels ook het begeleiden van koren. Vandaag de dag begeleid hij een zestal koren waaronder het "Made's Mannenkoor"waar hij de taak overnam van zijn gewaardeerde collega Joep Meijer.