top of page

Niels Loose (dirigent)

Vanaf januari 2023 staat het Mades Mannenkoor onder leiding van dirigent Niels Loose. Niels (1968) kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn vader, Piet. De eerste jaren alleen pianoles, maar later op de middelbare school ook de reguliere lessen voor het eindexamenvak muziek.

Vanaf 1986 studeerde Niels aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. In eerste instantie Schoolmuziek en later legde hij zich toe op koordirectie, wat hij zowel in Tilburg als in Rotterdam volgde.

In 1988 begon hij met dirigeren. Hij werd de dirigent van het toenmalige Jongerenkoor Breda-Oost, wat later werd omgedoopt tot de huidige Zang- en Muziekvereniging d’ Accord.
Sindsdien hebben zijn dirigeerwerkzaamheden zich alleen maar uitgebreid. Allerlei koren in velerlei genres heeft hij al onder zijn hoede gehad in de loop van de jaren. Momenteel is Niels dirigent van meerdere koren. 

Nielskrant-website.png

René van Assche (pianist)

René ontdekte tijdens zijn pianostudie aan het Rotterdams Conservatorium zijn plezier in begeleiden van solisten, en inmiddels ook het begeleiden van koren. Vandaag de dag begeleid hij een zestal koren waaronder het "Made's Mannenkoor"waar hij de taak overnam van zijn gewaardeerde collega Joep Meijer. 

Bijzondere eigenschappen

Het Mades Mannenkoor staat bekend om zijn grote dynamiek en het gebruik van solisten uit eigen koor.

Concerten
Zondag 8 oktober, in Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe
aanvang 11:00 uur
entree gratis
Nieuws

Het Mades  Mannenkoor verwerkt persoonsgegevens en data conform de richtlijnen AVG van 25 mei 2018

bottom of page