Het Mades Mannenkoor is opgericht in 1927. Maatschappelijke en culturele invloeden hebben grote invloed gehad op het aantal zangers bij dit koor. Dit aantal schommelt de laatste jaren rond de 40 actieve zangers. Het koor staat al tientallen jaren onder leiding van dirigenten uit dezelfde familie, de familie Ligthart. Het koor geeft naast haar eigen concerten regelmatig concerten samen met muziekverenigingen uit de omgeving. Het Mades Mannenkoor is bekend vanwege de dynamiek in haar zang. De solistenpartijen worden gezongen door solisten uit het eigen koor.

Identiteit
In beginsel heeft de vereniging een ‘klassiek koor’ signatuur, waarin veel ruimte is voor een thematische opzet van het repertoire. In dit DNA-profiel zijn dan ook opera, musical, Russisch, religieus, populair en hedendaagse muziek vertegenwoordigd.

Doelstelling
Onze doelstelling is om met koren die bij ons te gast zijn een uitwisselingsconcert te kunnen geven. Zo gaan we ten minste één maal per jaar voor een uitwisselingsconcert zingen. Vaak maken we er dan een leuk uitje van.

Repetities

Made’s Mannenkoor repeteert iedere maandagavond in de kapelzaal van het Sociaal Cultureel Centrum “De Mayboom”, Kerkstraat 10 in Made. De repetities beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. Halverwege houden wij een gezellige pauze van nabij 20 minuten. Het repeteren gaat intensief, maar op een ontspannen en leuke manier. Een fijne avondbesteding.
De repetities staan onder leiding van de dirigent Peter Ligthart die daarbij ondersteund wordt door pianobegeleiding door Rene van Asche. De zangers van ons koor komen grotendeels uit de ruime regio. Van Tilburg tot Oudenbosch.
De repetities zijn vrij toegankelijk voor belangstellende zangers. Zij kunnen plaatsnemen tussen de zangers van hun stembereik. Indien gewenst kan de dirigent een stemtest doe. Met een eenvoudige stemtest bepaalt de dirigent het stembereik t.b.v. de bijbehorende partijkeuze. Dit in een welkome ambiance (buiten aanwezigheid van de overige leden), waarbij de voorzitter aan de belangstellende zangers in de pauze een drankje aanbiedt. Zonder drank immers geen klank.
De repetities van ons koor worden trouw bezocht. Logisch, want ze zijn juist ontspannend door inspanning. Intensief repeteren geeft een voldaan gevoel. We waarderen dit trouwe repetitiebezoek bijzonder en belonen de zangers die geen enkele keer de repetitie hebben gemist op onze jaarvergadering.

Repetitie bijwonen
Mannen die eerst een repetitie willen bijwonen zijn van harte welkom. U zit er niet aan vast en de eerste 3 maanden vraagt de penningmeester nog geen contributie. Gratis proefdraaien dus. Maar u kunt er ook voor kiezen om voor een project mee te zingen. Gastzanger om mee te repeteren naar een uitvoering toe.

Afmelding van een repetitie
Bij bestuurslid Frans van Mook, tel; 0162-686767

  • w-facebook
  • Twitter Clean